Duvar İşleri Tuğla duvarlar inşaat sektöründe en çok tercih edilen yapı elemanlarındandır. Bölme özelliklerinin yanında taşıyıcı özelliğinin olması sebebiyle de tercih edilir. Tuğla duvarlar inşaat sektöründe çok tercih edilmesine rağmen profesyonel ekiplerle yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde iyi sonuç alınamaz. Bütün Ankara odaklı firmamız her türden duvar işleri projelerinize titiz, kaliteli ve modern çözümler üretmektedir.
Panel Duvar İşçiliği: Sadece duvar bölme için kullanılır .Yük taşıma işlemi gerçekleştirmez. Uygulamasında hafif agregali betondan yapılmış ,donatısız panellerden oluşan duvarlardır. Özel olarak imal edilir. Kalınları 6 cm -60 cm arasında değişmektedir. Bağlayıcı malzeme olarak 250-300 dozlu çimento harcı kullanmaktayız.
Hafif Blok ve Gazbeton Duvar İşçiliği: Yığma veya karkas yapılarınızda ısı ve ses yalıtımı sağlanmak istendiğinde ihtiyaca göre üretilen farklı boyut ve şekillerde imal edilen bu duvarların işçiliğini yaptığımız 2 türü daha vardır bunlar Beton briket duvar ve Alçı Blok Duvardır.
Tuğla Duvar İşçiliği; Tuğla duvar örmene başlamadan önce, zemini temizleriz sonra harcın ve tuğlanın zemine iyi yapışması için ıslatırız . Tuğların yere geleceği 1. Sıra için yere mala ile harç atar ve birinci sıranın köşelerine yerleştirmiş olduğumuz tuğlalardan ön yüzüne ip çeker.Kenar tuğlalarının arasına , germiş olduğumuz ipin hizasında tuğla örme işlemine başlarız. Blok tuğla duvar uygulamalarında derz boşlukları sonradan doldurulamayacağından dolayı tuğlaların alın kısımlarına duvara yerleştirmeden önce harç koyarız. Birince sıra bittikten sonra üzerine dışarı taşmayacak şekilde harç koyar İkinci başına yarım tuğla yerleştirip ikinci sıranın kalan kısmına tam tuğla öreriz.2. sıradan itibaren Duvarın ve köşelerin dikliğini şakül ile yataylığını ise su terazisi ile kontrol ederek duvarımızı öreriz. Ön yüzü sıvanmayacak olan duvarların estetik görünmesi için harç tam kurumadan , derzleri perdahlayarak şekil veririz. Ön yüzü sıvanacak olan duvarları sıvanın iyi tutması için girintili çıkıntılı şekilde bırakırız. Sonradan boyuna ekleme yapacağımız duvarlara diş bırakırız.Duvar yüksekliği 140 cm ulaştığında iskele kurarak duvar örme işlemine devam ederiz. Ördüğümüz duvarların bütün halinde yıkılmaması için kirişle birleştiği yerleri epoksi veya sıvı köpük ile sağlamlaştırma işlemini gerçekleştiririz.
Taş Duvar İşçiliği: Taş ocaklarından çıkartılan taşların, inşa edileceği yere göre teknik ve kuralına uygun olarak örülmesine taş duvar denir.Taş duvarlar genellikle Bahçe, İstinat, Temel vb. yerlerde uygulamaktayız.Taş duvarlar elde ediliş ve işlenme yöntemlerine göre gruplara ayırabiliriz. Moloz Taş Duvarlar, Kaba yontu taş duvarlar, İnce yontu taş duvarlar ve Kesme taş duvarlar olarak 4 başlıkta sıralaya biliriz.
Moloz Taş Duvar; Harçlı ve harçsız diye ikiye ayrılır.
Harçsız moloz taş duvar işçiliğini ; Yük taşıma ihtiyacı olmayan bahçe,çevre duvarı, su kuyusu fosseptik ve istinat duvarlarında uygulamaktayız.
Harçlı moloz taş duvar işçiliği; Bodrum ve normal kat duvarlarında çevre ve istinat duvarlarında uygulamaktayız.
Kaba Yontu Taş Duvarlar: Yüzeyi sıvanmayacak olan cephe duvarları ve çevre istinat duvar uygulamalarında uygulamaktayız.
İnce Yontu Taş Duvarlar: İşçilik ve maliyetin yüksek olduğu bu duvar türü güzel bir estetik oluşturmak için bina cephelerinde uygulamaktayız. Dilerseniz diğer alanlarda da uygulayabilmekteyiz.
Kesme Taş Duvar; Bütün yüzeyleri detaylı şekilde işlenerek estetik harikaları yaratılan duvar türüdür. Kesme blok taş duvar ve Kesme blok kaplama taş duvar olarak 2 farklı şekilde uygulanabilmektedir.
Kesme Blok Taş Duvar: Bu duvar türü işçilik maliyetleri yüksek olduğu için az görülen bir duvar türüdür. Derz kalınlığı 1. Cm den fazla olmayan derinlikleri duvar kalınlıklarına eşit şekilde ayarlanan, Metal gereçleriyle bağlanan veya birbirine geçmeli el ekipmanları veya makinede keserek işlediğimiz duvar türüdür.
Yapı İnşaatın Uygulayabildiği Tuğla Duvar Örgü ve Dizilim Türleri
Düz örgü,Kilit örgü, Blok Örgü,Şaşırtma Örgü,Düz kılıç örgü, Katona örgü, Boşluklu Duvar örgüsü ve Düz dizilim, Kilit dizilim,Düz kılıç dizilim, Dik kılıç dizilim, Yatay zikzak dizilim,Kılıç zikzak dizilim çeşitlerini uygulayabilmekteyiz.