Güvenlik Kamera Sistemleri nde mal güvenliğinin ve hatta can güvenliğinin korunması için teknolojinin kullanılması, oluşabilecek zararların önüne büyük ölçüde geçmektedir. Kameralar bütün tehlikeleri uzaklaştıramasa da, zanlıların yakalanmasında büyük rol oynamaktadır. Firmamız tarafından sunulan hizmetler ile maksimum verimlilikte bir güvenlik sistemine sahip olabilirsiniz.
Güvenlik Kamerası Kurulacak Yerin Projelendirilmesi
Kameraların konumlandırılacağı yerler gelişigüzel seçilemez. En gelişmiş özelliklere sahip kameralar bile kullanılsa, yanlış noktalara monte edildiklerinde verimsiz olacaklardır. Kameraların kurulumundan önce mekan ile ilgili ayrıntılı plan çıkarılır. Görüş alanı açısından en verimli noktalar plan üzerinde tespit edilir. Kör nokta sayısı en aza indirilmeye çalışılır. Plan üzerinden hareketle kullanılacak kamera sayısı da daha etkili bir şekilde belirlenebilmektedir. Kameraların yerleştirileceği yükseklikler, kolay ulaşılabilir olmamalıdır. Alçak tavanlara yerleştirilen kameralar kolaylıkla etkisiz hale getirilebilir. Ulaşmanın mümkün olmadığı yüksekliklerde herhangi uzun bir araç ya da sprey boyalarla görüntü alımı engellenebilir. Kameranın, olası dış etkenlerin ulaşamayacakları mesafelerde olmaları önemlidir. Mekana giren ışık yönleri de kameranın görüntü almasını engellememelidir. Pencere ve aydınlatmalara doğrudan bakan kameralar net bir görüntü sunmayacaklardır.
Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Olmalı?
Güvenlik kamerası kurulumu temel bir elektronik bilgisi gerektirdiğinden, profesyonel kişiler tarafından yapılması gereklidir. Kurulum sırasında bazı teknik donanımlara ihtiyaç duyulacaktır. BNC konnektör, enerji soketi, CCTV kablo, DVR kayıt cihazı, adaptör gerekli ekipmanlar arasındadır. Yan keski, karga burnu, tornavida, elektrik bandı gibi araçlara da ihtiyaç duyulabilmektedir. Tüm malzemelerin kaliteli malzemelerden üretilmiş olduklarından emin olunmalıdır. Adaptör seçiminde kameraya sayısına göre seçim yapılmalıdır. Örnek verilmek gerekirse; 12 Volt 3 Amper adaptör ile 4 kamerayı çalıştırabilirsiniz. Adapörün amperi arttıkça, çalıştıracağı kamera sayısı da artacaktır.
Kör Nokta Kalmayacak Şekilde Düzenleme Nasıl Yapılır?
Günümüz teknolojisinin getirdiği yenilikler sayesinde tek bir kamera kullanılarak bile oldukça geniş bir alanın takibi yapılabilmektedir. Balıkgözü kameralar ya da panoramik lensler, kör noktaların oluşmaması için kullanılan metotlar arasındadır. Sabit kameralar yerine hareketli kameraların tercihi ile de kör nokta sayısı azaltılabilmektedir.
GÜVENLİK KAMERASI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Dış mekan ya da iç mekanlarda kullanılmak üzere farklı kamera çeşitleri bulunmaktadır. Hareketli, sabit, gece görüşü, zoom yapabilen, kızılötesi bağlantılı, kablosuz kameralar çeşitler arasında sayılabilir. Kutu kameralar, güvenlik kamerası denildiğinde akılda ilk canlanan kamera şekline sahiptir. Lenslerinde isteğe göre değişiklik yapılabildiğinden, pratik bir kullanıma sahiptir. Ofis, apartman gibi iç mekanlarda yaygın olarak kullanılır. Dış ortamlarda kullanımı için etrafının uygun ebatlardaki kasalar ile muhafaza edilmesi gerekir.
Dome kameralar, spot aydınlatmalara ya da yangın alarmlarına benzer bir şekle sahiptir. Hızlı, kızılötesi ve saldırılara karşı dayanıklı çeşitleri mevcuttur. İç mekan kullanımına uygun olacak şekilde tasarlanmışlardır. Kızılötesi kameralar, gece karanlığında bile görüntü alabilen kameralardır. Sudan ya da tozdan etkilenmezler. Kamera muhafazası, kamera ayağı ya da CCTV kamera lensi gerektirmediğinden, kolayca monte edilerek kullanılabilir.
Kablosuz analog kameralar, aldıkları görüntüleri radyo dalgalarını kullanarak analag sinyaller olarak gönderir. Tek bir kontrol noktasından değil, farklı pek çok noktadan takip edilebilir. Gönderdikleri sinyallerin iletim mesafesi ise 100 metredir. IP kameralar da analog kameralar gibi kablosuz olarak çalışır. Ethernet bağlantısı ile yayın yapabilirler. Görüntüleri incelemek için herhangi bir bilgisayar üzerinden internet erişimine sahip olmak yeterlidir. İç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Dış mekanlarda da zarar görmemesi için muhafaza edilmelidir. PTZ kameraların görüntü açıları dijital ortamlardan kontrol edilebilmektedir. İngilizce pan, tilt ve zoom kelimelerinden ismini alan bu kameralar, alarm durumunda belirlenen bölge üzerinde sürekli görüntü sağlayabilir.